2011. április 27., szerda

2011. április 20.

Rács mögött az ÉKG!?!

Kicsit megdöbbentő, ugye? De igaz! Bár csak néhány óráig tartott, de nekünk elég meghatározó volt az élmény. Húsvéti meglepetést mentünk szerezni a Kozma utcai börtön lakóinak, de mi is meglepődtünk. Azért is, mert nagyon sokan eljöttek a kis ünnepi hangversenyre, másodszor, mert kiderült, hogy sokan közülük rendszeresen olvassák a Bibliát, harmadszor pedig nagyszerű élmény volt látni, hogy a figyelem középpontja szép lassan Istenre terelődik. Jó volt megtapasztalni, hogy ezek az emberek, - akik közül némelyek már évek óta ott vannak bezárva - Isten felé fordulnak, mert tudják, hogy nála van remény! Kicsit félénken, szerényen ballagott ki az egyik rab, amikor felszólították, hogy vegye át a Biblia Levelező Iskola elvégzéséért járó oklevelet. S miután kezet fogott az egyik bibliamunkással, megfordult, s a többiek szemébe nézve őszinte szavakkal bátorította őket arra, hogy olvassák a Bibliát, mert az valóban Isten szava, és csak egyedül Ő az, aki bármilyen mélységből fel tudja emelni az embert! A versek, az igehirdetés, és az énekek után nagyon sokan jöttek oda hozzánk, hogy megköszönjék, hogy ilyen szép ajándékot adtunk nekik. Biztos vagyok benne, hogy szavaik őszinték voltak, s a tekintetük egészen másnak tűnt, mint amikor beléptek a terembe. A legnagyobb közös élmény talán mindenki számára az volt, amikor a végén együtt énekeltük a rabokkal azt, az éneket, ami Isten szabadításáról szól, és amelyet néhányan már jól ismertek közülük. Engedjétek meg, hogy leírjam a szövegét, mert így talán el tudjátok képzelni, hogy mennyire átérezhette mindenki.

1. „Sokszor úgy érzem összeroskadok, többé nem lesznek jó és rossz napok, nem süt rám a napsugár, nem lesz többé tél se nyár, lelkem terhével egyedül vagyok!

Éjszakák törnek rám, és én úgy érzem megfojt a magány! Félelem fájdalom kínozza lelkem, hogy el sem mondhatom.

2. Megpróbáltam, hogy nagy dolgot teszek, minden emberhez nagyon jó leszek, és ha megbántanak, nem lesz szívemben harag. Ez sem oldotta meg a terhemet.

Mit tegyek ezután? Mikor tűnik fel újra szivárvány? lesz-e még megoldás? Vagy csak a négy fal vesz körül, semmi más?!?

3. Van egy út, amit Isten készített, csak ott lelsz nyugtot és békességet. Ez az út a kereszt, ahol Isten szent Fia minden emberért életét adta.

Még ma jöjj, ahogy vagy, hisz Jézus Krisztus téged is elfogad! Félelem, fájdalom eltűnik végleg s te élhetsz szabadon!”

S, hogy mi milyen gondolatokkal jöttünk el onnan? A gyarló emberi természetet nem könnyű legyőzni, se nekik, se nekünk. Ne higgyük, hogy Isten előtt hatalmas különbség van bűn és bűn között. Sőt, tulajdonképpen az Úr előtt semmilyen különbség nincs a rács mögé dugott emberek és miközöttünk. Ő mindenkiért meghalt, mert mindenkit ugyanúgy szeret! :-) S mi mindenhová elmegyünk, hogy ezt elmondjuk! :-)

Mariann

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése