2011. június 23., csütörtök

Ének egy mosolyért 2011. június 18.

2011.06.18 – Ma egy Budapest melletti kisvárosban szolgáltunk, Pátyon. Egy kislány kedvéért vállaltuk el a koncertet, aki 2010 szeptemberében egy autóbalesetben nagyon súlyosan megsérült és jelenleg is éber kómában fekszik.



A kislány – Vivien – szülei szeretnék a gyógyulásnak és az otthoni gondozásnak minden feltételét biztosítani, amihez természetesen speciális eszközökre van szükség. A jótékonysági koncertünkkel mi is szerettünk volna ehhez hozzájárulni, mosolyt csalni az arcokra és reményt a szívekbe.


Nem sokkal 19:00 óra után, miután egy német testvérvárosból is megérkeztek a vendégek és teljesen megtelt a terem, Csabi zongorázni kezdett és felcsendült Viki gyönyörű hangja: Joyful, Joyful Lord… , majd bevonult az egész kórus és Varga István alpolgármester kedves köszöntő szavai után megkezdődött a koncert. Rejts most el… Glory-glory… Siyahamba… Tudd, van egy gyertya… Elah… Öröm és boldogság… Jézus visszajön… Ahogy az énekek váltották egymást, úgy váltakozott az öröm és a meghatódottság is az arcokon. Nem csak a miénken, hanem a közönségén is. Talán most jobban, mint máskor. Talán mindannyian ugyanarra gondoltunk, Vivien mosolyára, és hogy milyen jó lenne, ha ő is köztünk lehetne, és hogy Istennél semmi sem lehetetlen…

A koncert közben az egyik kórustagunk anyukája, Egerváriné Kökényes Zsuzsa osztotta meg velünk személyes tapasztalatát és közvetítette nekünk Isten gondoskodó és féltő szeretetét, idézve azt a történetet, amikor Jézus egy nagyon beteg kislány édesapjának azt mondta: „Ne félj, csak higyj!” (Mk 5:36).
Kedves Vivien, bár személyesen még nem ismerünk, de imádkozunk érted és a családodért, hogy minél előbb meggyógyulj! Szeretnénk a mosolyodat személyesen is látni! Minél előbb! :)
A koncerten több mint 140 000 Ft gyűlt össze. Reméljük ezzel is hozzájárulhattunk kicsit Vivien felépüléséhez.

Márti